Ho, ho, ho! De tijd van het jaar waarin Sinterklaas en zijn Pieten ons land weer betoveren met hun magische verschijning is bijna aangebroken. En wat is er nu leuker dan je kinderen, familie en vrienden te verrassen met een goede ouderwetse Sinterklaasavond? Dit jaar willen we je inspireren om een duurzamere en bewustere draai aan het feest te geven door eens te denken aan tweedehands cadeautjes. En waar kun je beter beginnen dan met prachtige tweedehands Sinterklaasboeken? We hebben er tien voor je uitgezocht die je niet mag missen.

 1. 1. Het Sinterklaasboek - Jaap ter Haar

  Dit klassieke boek neemt je mee op een nostalgische reis door de wereld van Sinterklaas. Ontdek de oorsprong van deze bijzondere traditie.

 2. 2. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas - Hanneke de Zoete

  Een modern verhaal vol avontuur en zoetigheid, geschikt voor de jongste lezers. Ga mee met de Zoete Zusjes op hun spannende Sinterklaasavontuur.

 3. 3. De kleren van Sinterklaas - Paul Biegel

  Een betoverend verhaal over de geheimen van Sinterklaas' garderobe. Wat draagt Sinterklaas eigenlijk onder zijn mijter?

 4. 4. Sinterklaas- Charlotte Dematons

  Een prachtig geïllustreerd boek dat jong en oud zal bekoren. Verlies jezelf in de gedetailleerde illustraties en zoek naar verborgen verhalen.

 5. 5. Nijntje zet haar schoen - Dick Bruna

  Voor de allerkleinsten, een schattig verhaal over Nijntje en haar schoentje. Een perfecte manier om de kleintjes in de Sinterklaasstemming te brengen.

 6. 6. Het grote Sinterklaas kookboek - Yolanda van der Jagt

  Laat je inspireren door Sinterklaasgerechten en breng wat extra smaak naar je feesttafel. Ontdek hoe je traditionele lekkernijen kunt bereiden.

 7. 7. Pietje, moet je plassen? - Sunna Borghuis

  Een grappig en ondeugend verhaal over Pietje Puk. Een boek dat garant staat voor lachende gezichten tijdens het voorlezen.

 8. 8. Zie de maan schijnt door de bomen - Mies van Hout

  Een poëtisch boek met prachtige illustraties. Perfect om voor te lezen bij de open haard terwijl je wacht op de komst van Sinterklaas.

 9. 9. Dag, Sinterklaasje - Jacques Vriens

  Een ontroerend verhaal dat de ware betekenis van Sinterklaas en geven benadrukt. Een boek dat de warmte van het feest weergeeft.

 10. 10. Sinterklaas voor grote kinderen - Chariva

  Een boek voor de wat oudere kinderen en volwassenen, waarin Sinterklaas in een nieuw licht wordt gezet. Laat je verrassen door een andere kijk op de Goedheiligman.

Top 10 Fictie Boeken

Top 10 Non-Fictie Boeken

Top 10 Thriller Boeken

Top 10 Jeugd Boeken

Top 10 Kook Boeken

Loading...