Boekenbos


We willen over 10 jaar (in 2032) zoveel bomen hebben geplant, dan we een bos hebben gecreëerd ter grootte van de stad Amsterdam.


We planten voor elk boek dat via onze website gekocht wordt tien boeken terug. Of, nou ja, we kunnen natuurlijk geen boekenzaadjes in de grond stoppen, maar voor elke boom die gekapt wordt voor een boek, planten we naar verhouding 10 bomen terug. Leuk weetje; er passen ongeveer 2000 boeken in één boom.


Met de krachtige zoekmachine van boekengezocht.nl focussen we ons allereerst natuurlijk op het vinden het voordeligste tweedehands boek. We willen dan ook vooral stimuleren dat we met z’n allen nog meer tweedehands gaan lezen. En voor een doorgegeven tweedehands boek hoeft in principe geen nieuwe boom gekapt te worden, maar dat weerhoudt ons er niet van er toch weer 10 (naar verhouding) bij te planten!


Elke maand maken we de balans op en bekijken we in onze data hoeveel mensen we hebben doorgestuurd naar een aanbieder van een (tweedehands)boek (Middels een formule bereken we vervolgens hoeveel boeken er daadwerkelijk verkocht zijn) en hoeveel bomen we daarvoor moeten terugplanten. Elke winter, tijdens onze ‘Boekengezocht-bomenplantdag’, planten we een groot deel van de bomen zelf, voor de rest van het jaar van de bomen werken we samen met de gerenommeerde herbebossingsorganisaties ‘One Tree Planted’ en “Trees for All”.


We beginnen natuurlijk net, maar ons doel is in 2032 maar liefst 15.000 bomen per jaar te planten!


Doe je ook mee? Zoek en vindt dan ook een boek via onze website!